Medálok

Régi nemzetek egész sora tette dolgát a Mag-Népeként a világban. Kicsit elfelejttük honnan jöttünk, mi is a feladatunk itt e földön. Ha már van Révész-medálja, akkor gondoljon szeretteire. Lepje meg őket is születés-, és névnapjukon. Kivételes alkalmakra is különleges ajándék.

Megosztás15

 

Vissza a termékek listájához Arad-földvárpusztai kereszt
Min. rendelhető: 1 db.
Arad-földvárpusztai kereszt
Arad-földvárpusztai kereszt Arad-földvárpusztai kereszt

1.200,- Ft 

Az aradi kereszt ékes bizonyítéka keresztény múltunknak és Krisztusi hovatartozásunknak.

 

Földvárpusztai lelet: Aradtól É-ra, Zimánd-Újfalu (Zimandu Nou, Ro.) közelében 1898: egy kavicsbánya művelésekor 11. sz. temetőt bolygattak meg. S végű hajkarikákkal, nagyperecekkel, kígyófejes karperecekkel, I. Béla és Szt László pénzeivel együtt előkerült egy 4,1 x 2,5 cm-es, kopott aranyozású, bronz kereszt. Szárai kissé szélesednek, s ív alakúan záródnak. A korpusz csaknem egész felületét betölti, a feje utólagos toldás. A M. Nemz. Múz. őrzi. N.I.

Screen shot 2011-05-16 at 10.30.43 PM.png

Archaeológiai Értes. 1898. (Réthy L.: Két Árpád-kori temető Arad m-ben) - Acta Archeologica 1980. (Lovag Zs.: Bronzene Pektoralkreuze aus der Arpadenzeit)

Magyar Katolikus Lexikon

 

A HONLAP NEM WEBÁRUHÁZ. A MAGYAR NÉPMŰVÉSZET ELEMEITSZIMBÓLUMKÉSZLETÉT  MUTATJA BE, MODERN, MŰVÉSZI ELKÉPZELÉSEKKEL, HAGYOMÁNYOS TECHNIKÁK FELHASZNÁLÁSÁVAL. 

  A "Tarsolyomba teszem" még nem számít konkrét megrendelésnek! 

Ezért kérem hívjon fel telefonon vagy írjon e-mailt.  

GDPR: Személyes adatokat egyáltalán nem tárolok, ezért hírlevelet sem küldök interneten. 

 

Copyright©2011 - Jogvédett termékek -  Révész P. László  +36 (30) 224-2734     

  -